Lávka přes Mži

Více
17. dub 2015 17:41 #4497 od Kralik
Kralik vytvořil/a téma: Lávka přes Mži
Tak jsem na FB narazil na tuto zajímavou zprávu od Vokouna, stavět se prý má začít asi někdy koncem tohoto roku nebo začátkem příštího. Nákres je tady.

Vokoun:
NOVÁ LÁVKA PŘES MŽI SPOJUJÍCÍ SKVRŇANY A ZOO
Usnesením č. 350 ze dne 26. 3. 2015 Rada města Plzně souhlasila s použitím 8, 5 miliónu Kč z přebytku hospodaření města Plzně za rok 2014 na pořízení prováděcí dokumentace a vybudování nové lávky pro pěší a cyklisty přes řeku Mži. Nová lávka propojí cyklostezky ze sídliště Skvrňany a od Centrálního autobusového nádraží s areálem plzeňské ZOO a botanické zahrady. Stavební povolení pro tuto lávku se mi podařilo ve spolupráci se specialisty ÚKEP získat již v roce 2009. Pak šest let chyběla polická vůle.
Územní rozhodnutí a stavební povolení se nám podařilo získat již před 5 lety. Letos by měla být dokončena prováděcí dokumentace stavby a vypsána souěž na dodavatele. Pokud nebude problém (odvolání v soutěži apod,) tak by do konce roku mohla být uzavřena smlouva s dodavatelem. Dle vývoje počasí by mohly počátkem roku 2016 začít zemní práce, budování základů, montáž lávky, povrchové úpravy přístupové části cyklostezky...

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
15. říj 2015 11:27 #4585 od Kralik
Kralik odpověděl/a na téma: Lávka přes Mži
Aktuální informace zde:

umo3.plzen.eu/aktuality/mesto-chysta-vys...-lavky-pres-mzi.aspx

Výcuc z článku: na konci příštího roku by měla být lávka hotova.

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Moderátoři: JirkaBobikaBařka
Vygenerováno za 0.257 sekund